palleisalive.blogg.se

En blogg om livet i sig och det som hör till mina tankar och min fritid

Hjortgryta med vinsås och familjens gratäng

Kategori: Allmänt

Det har vart en underbar lördag. Solen har gjort en pigg och det har vart mycket lek och bus med hundarna. Har myst lite extra med hjärtat mitt också. Till middag idag så blev det gryta och gratäng. Ikväll blir det lite utav varje utav det vi bakade igår. Imorgon så blir det till att jobba extra så man fixar flytten. När den är gjord så ska vi köpa lite roligare porslin osv och jag ska träna på att göra vassare uppläggningar.
 
Grytbitar ifrån dovhjort kokas som en gryta med det du tycker om.
 
Jag har enbart i lagerblad, svartpepparkorn, morot, salt och lingon. Det ska koka i några timmar så köttet blir ordentligt mört.
 
Gör en rödvinssås som du trivs med.
 
1,5 tim innan grytan är klar så kan du förbereda gratängen. Den görs som en vanlig rotfruktsgratäng men i våran variant så ska det vara detta i:
 
Potatis, morot, palsternacka, kålrot, rotselleri, purjolök, ädelost, rödbetor och en riven lagrad ost.
 
Sila bort alla ingridienser så att det bara är skyn, köttet och vinsåsen i grytan.
 
Det tar sin tid men är en enkel rätt.
 
Kommentera inlägget här: